Irma Scheltus

Irma Scheltus

European Patent Attorney at Ipecunia Patents

Startupbootcamp Commerce Amsterdam || Smart Materials Sittard Mentor

Irma Scheltus is een open en mensgerichte octrooigemachtigde die er samen met u naar streeft een goede octrooipositie voor uw bedrijf te verwerven. Zij heeft een brede interesse in chemie en techniek en zal vanuit deze interesse uw technologie zo goed mogelijk proberen te begrijpen en te verwoorden in octrooiaanvrages.

Irma heeft chemie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam met als afstudeerrichting anorganische chemie. In 1990 is zij bij de octrooiafdeling van DSM begonnen nadat zij tijdens een bedrijfsstage werd gegrepen door het vak van octrooigemachtigde. Sinds 1994 is zij gediplomeerd Nederlands octrooigemachtigde en sinds 1997 gediplomeerd Europees octrooigemachtigde.

In 2012 heeft zij de overstap gemaakt naar IPecunia Patents na een carrière van meer dan 20 jaar binnen de octrooiafdeling van DSM.

Binnen DSM heeft zij als octrooigemachtigde gewerkt voor verschillende business onderdelen en heeft daardoor kennis ontwikkeld in veel technologische gebieden. Enkele van deze gebieden zijn: polypropylene katalyse waaronder metallocene katalyse, ureum productietechnologie, melamine productietechnologie, melamine-formaldehyde harsen, biomedische materialen waaronder UHMWPE, coatings en polyurethanen.

Zij heeft een ruime ervaring in het schrijven en verdedigen van octrooiaanvragen, het managen van octrooiportfolio’s, het voeren van opposities en het beoordelen van inbreuk. Verder heeft zij veel internationale ervaring opgedaan, in het bijzonder in de USA, China en Rusland. Zij kijkt er naar uit om met u in contact te komen en haar ervaring in dienst van uw bedrijf te stellen.